11 Mart 2013 Pazartesi

Öküzgözü - Boğazkere Kupajları

                   


 
İşte bu konudaki yerli favori şaraplarım. Bu şaraptan ilk hazzı evde yalnız kaldığımda mutfağa dalıp kısa sürede kendime yarattığım nefis ziyafetle birlikte tattım. Kendi adıma güzel yemekler yapabildiğimi düşünüyorum. Zaten ev-iş-sosyal hayat çerçevesinde insanlar yeterince hızlı ve gereksiz yemekler yiyor. Kısacası tıkınıyoruz. Yemekten zevk alarak lezzetini hissetmeye çalışarak yemek yemiyoruz. Doymak için ağzımıza hızlı hızlı bir şeyler tıkıştırıp önümüzdeki maçlara bakıyoruz. İşte şarap bu zevksizliği ortadan kaldırabilecek nitelikte bir içki bence. Çünkü yemeği hızlı yemenin önüne geçiyor. Önce beni tadacaksın benden zevk alacaksın diye zorluyor insanı.


Öküzgözü-Boğazkere kupajı da bu zorlamanın en üst noktalarında geziyor. Karakterli yapısı, sert ve buruk içimi ile "o yemeği benimle bitireceksin arkadaş!" dedirtiyor insana. Boğazkere'nin ağır rengi, sert tanenli yapısı,koyu meyveleri ve meyanımsı tadı ile Öküzgözü'nün kırmızı meyveli, yumuşak tanenli ve asitli yapısı bir araya geldiğinde ortaya çok güzel bir şölen çıkıyor. Bu şölene eşlik etmenizi tavsiye ederim.






Doğu Anadolu Bölgesi’nde yetişen ve Anadolu’nun birbiriyle en uyumlu kırmızı şarap üzümleri olarak kabul edilen Öküzgözü ile Boğazkere üzümlerinden yetiştirildikleri bölgede üretilmiş ve şişelenmiştir. Yapılı, kalıcı, kırmızı meyvemsi, aromatik, dolgun ve hafif tanenli özellikleriyle olgunlaştırılmaya uygun, dengeli bir şaraptır.
Av etleri, sert peynirler, soslu ve hafif baharatlı ızgara etlerle mükemmel uyum sağlar.
17-19ºC’de içilmesi tavsiye edilir.
Uygun koşullarda 6-8 yıl kadar olgunlaştırılabilir.
http://www.gurmerehberi.com/sarap-rehberi/kirmizi-sarap/terra-okuzgozu-bogazkere-2/




Hiç yorum yok: