Bir bilene sormak lazım...
Bizler, yurtdışı değeri $100 geçmeyen şarapları sadece kendi zevkimize göre daha uygun bir zamanda içmek üzere saklayan şarap sever amatörleriz. Depoladığımız şarapların sayısı yüzlerle binlerle değil, 10 larla ifade edilir. Daha fazla risk alabiliriz ve ideal koşulları daha uygulanabilir sınırlara çekebiliriz. İşte benim revize edilmiş listem:
1. Gün ışığı görmeyecek.
2. Çevre ısısı mevsime göre hiçbir zaman 8-10 derecenin altına düşmeyecek, 21-22 derecenin üzerine çıkmayacak. Gün içindeki ısı değişimleri 3-4 dereceyi aşmayacak.
3.Mantarı kurumaması için biraz rutubet faydalı olur ama bizim şaraplarımızı 30-40 sene saklamak gibi bir niyetimiz yok zaten. Çok kuru bir ortam olmasın, yeter.
4.Şişeler yatık olarak saklanacak.
5.Salonun ortasında kalorifere bitişik bir şaraplıkta muhafaza edilen şarapları 1 sene sonra sirke niyetine salataya bile dökemezsiniz.
1. Gün ışığı görmeyecek.
2. Çevre ısısı mevsime göre hiçbir zaman 8-10 derecenin altına düşmeyecek, 21-22 derecenin üzerine çıkmayacak. Gün içindeki ısı değişimleri 3-4 dereceyi aşmayacak.
3.Mantarı kurumaması için biraz rutubet faydalı olur ama bizim şaraplarımızı 30-40 sene saklamak gibi bir niyetimiz yok zaten. Çok kuru bir ortam olmasın, yeter.
4.Şişeler yatık olarak saklanacak.
5.Salonun ortasında kalorifere bitişik bir şaraplıkta muhafaza edilen şarapları 1 sene sonra sirke niyetine salataya bile dökemezsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder