12 Mart 2013 Salı

Köprüyü çalmışlar ya la!


Habere gülünür mü ağlanır mı bilmem ama 20 tonluk köprü hurda fiyatından hemen hemen : 6.000 TL ye geliyor. Adamlar bir gecede parayı götürmüş arkadaş :)

Haberin detayları;



ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 12:38 TSİ 12 Mart. 2013 Salı
KOCAELİ - Gölcük’te İhsaniye Mahallesi'nin Karakaş kesiminde oturanlar 15 yıl önce mahalleden geçen Hisardere’nin üzerine köprü yaptırttı.
Bölgeye komşu olan eski Bahçecik Belde Belediyesi'nden yardım alan mahalle sakinleri, ceplerinden de para harcayarak yaptırılan 20 ton ağırlığındaki demir köprü sayesinde dereyi rahatça aşmaya başladı.
Geçen yıl yağan aşırı yağışlar sonucu dere taşınca Hisardere’de ıslah çalışmaları başlatıldı. Köprü de geçici olarak sökülüp derenin kenarına konuldu.
Çevredeki bağ ve bahçelerine buradan geçmek zorunda olan semt sakinleri iki gün önce buraya geldiklerinde yaklaşık 20 ton ağırlığındaki köprüyü yerinde bulamayınca şaşırdı. Durumu da hemen Gölcük Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.


'BİR GECEDE KÖPRÜ UÇTU MU?
Polisler, olay yerinde yaptıkları incelemede, köprü demirlerinin burada kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilip parçalandığını belirledi.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Karakaş, olayla ilgili şunları söyledi:
"Bu köprüyü 15 sene önce Bahçecik Belediyesi’nden destek alarak yaptırmıştık. Karakaş mahalle sakinleri olarak kendi imkanlarımızla buraya montajını yaptırdık. Islah çalışmasından dolayı köprü sökülmüştü. Bir gecede köprü uçtu mu?"
'DERENİN İÇİNDEN GEÇİYORUZ'Bir başka mahalle sakini Nuri Karakaş ise, çalınan köprünün üzerinden daha önce traktörleriyle geçtiklerini, bağ ve bahçelerine gittiklerini anlatırken, "Köprü sökülünce fazla su olmadığından, kurulana kadar derenin içinden geçiyoruz. Bir an önce köprüyü kim çalmışsa bulunmasını istiyoruz" dedi.
Yapılan incelemelerde, 20 ton ağırlığındaki köprünün oksijen kaynağı ile kesilip parçalandığı anlaşıldı.
Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen polis, şimdi her yerde 20 bin lira değerindeki köprüyü çalan hırsızları arıyor.

KAYNAK: http://www.ntvmsnbc.com/id/25428211/







Hiç yorum yok: